Ha rosaceája van, vannak olyan ételek, amelyeket érdemes enni vagy kerülni?

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ha rosaceája van, vannak olyan ételek, amelyeket érdemes enni vagy kerülni?

– magyarázza Nedorost. „Aki viszkető kiütések kezelésére helyi vagy szisztémás kortikoszteroidok gyakori alkalmazását igényli, konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával, és nézze meg, hasznos lehet-e egy bőrgyógyászhoz való beutaló, aki a bőrgyulladás értékelésére szakosodott. ”

Ne feledje, hogy nem kell allergiásnak lennie ahhoz, hogy érzékeny bőre legyen, vagy ha valamilyen termék reakciót vált ki – mondja Jacquelyn Levin, DO, a DermaBare Aesthetics kutatója és bőrgyógyásza. & A Kaliforniai Mission Viejo-ban található Laser Center megjegyzi, hogy a termékek tartalmazhatnak olyan összetevőket, amelyek irritálják a bőrt anélkül, hogy allergizálnának – irritációt okozhatnak azáltal, hogy valamilyen módon károsítják a bőrt, vagy megbontják a bőrgátat. “A bőrirritációból eredő vörös és viszkető bőrtünetek hasonlóak az allergiás tünetekhez, ezért nagyon megzavarhatja a fogyasztókat, ha különbséget tesznek az allergia és az irritáció között” – magyarázza.

A bőrreakciók okának azonosítása érdekében Nedorost szerint a bőrgyógyász bőrtapasz-tesztet végezhet, hogy értékelje a kis mennyiségű allergénekre adott reakciókat, ami a legpontosabb módszer a kontakt allergének azonosítására.

A teszteléstől eltekintve, ha krónikus, viszkető bőrkiütései vannak, a hipoallergén termékre vonatkozó tipp, amelyet a szépségápolási cikkek vásárlásakor követnie kell, hogy kerülje a vízalapú termékeket, hogy minimalizálja a tartósítószerekkel való érintkezést. A Nedorost szerint ez azt jelenti, hogy a folyékony szappan helyett inkább egy szeletet, a hidratáló krém helyett a vazelint, és az alapozó helyett inkább laza púdert válasszunk.

Iratkozzon fel asztma és allergia hírlevelünkre!

A legújabb allergiák

Az FDA által jóváhagyott új Palforzia földimogyoró-allergiás gyógyszer

Az első FDA által jóváhagyott ételallergiás gyógyszer 2020 második felében kerülhet forgalomba.

Becky Upham 2020. február 7

A Palforzia földimogyoró-allergia kezelése egy lépéssel közelebb került a piachoz

Az FDA támogatásáról biztosította azt a terápiát, amely életeket menthet meg és családok millióinak enyhítheti a szorongást.

Becky Upham 2019. szeptember 17

Úgy gondolja, hogy allergiás a penicillinre? Gondolkozz újra

A téves diagnózis megnövekedett egészségügyi kockázatokhoz és költségekhez vezet.

Becky Upham 2019. január 28

Az FDA jóváhagyja az EpiPen általános verzióját

A Teva Pharmaceuticals új gyógyszere várhatóan alacsonyabb lesz.

Fran Kritz 2018. augusztus 20

A legjobb vény nélkül kapható kezelések a szezonális allergiás tünetek enyhítésére

Orrfolyás? Tüsszentés? Vizenyős szemek? Ezek segíthetnek a kellemetlen allergiás tünetek kezelésében.

Írta: Everyday Health Editors 2018. július 16

Justin Verlander legjobb tippjei az allergia enyhítésére

A tavaszi allergiaszezon a sarkon, a Houston Astros kancsó és az allergiás Justin Verlander tippeket ad az allergiás tünetek kiküszöbölésére. . .

Írta: Nicol Natale 2018. március 29

A gyakori ételallergiák megértése

2017. november 14-ig

Allergiás vagyok a búzára: most mi van?

2017. november 14-ig

Az egészségügyi probléma, amely majdnem tönkretette Derek Hough törvényét

2017. november 14-ig

10 allergia elleni trükk, amit talán még nem próbáltál ki

Írta: Chris Iliades, 2014. december 3"

A rosacea egy gyulladásos bőrbetegség, amely leginkább az általa okozott vörös, kipirosodó arcról és aknészerű dudorokról ismert. A rosaceában szenvedők azonban szemproblémákat is tapasztalhatnak, ezt az állapotot szem rosaceának nevezik. Ha nem kezelik, a rosacea szemszövődményei az enyhe kényelmetlenségtől és irritációtól a lehetséges látásvesztésig terjedhetnek.

A szem rosacea gyakori probléma, amely a rosaceában szenvedők több mint felét érinti.

A rosacea számos szemszövődményt okozhat, ami a következő tüneteket okozza:

Szárazság Vérlő szemek Vizes szemek Gyakori orrbőr (pattanásszerű dudorok a szemhéjon) Szempír és szemduzzanat Homályos látás vagy látási nehézség Fokozott fényérzékenység Kérgesedés a szemhéjon és a szempillákon

„A szem rosacea tünetei jellemzően száraz, csiszolt érzést jelentenek a szemben, és/vagy égő érzést, viszketést, irritációt” – mondja Amy J. Derick, MD, egy okleveles bőrgyógyász Barringtonban, Ill.

A szem rosacea szövődményei

Bár a szem rosacea irritációként és kellemetlen érzésként indulhat ki, súlyos szemszövődményeket okozhat. Amikor a szem rosacea súlyossá válik, maga a szaruhártya károsodhat, ami a tiszta látás elvesztését eredményezheti. A kezeletlen szem rosacea egy ritka állapothoz, az úgynevezett rosacea keratitishez vezethet, amely vaksághoz vezethet.

A kezelés segít enyhíteni az irritáló tüneteket, valamint megelőzni a rosacea súlyos szemszövődményeit, például a látásvesztést vagy a vakságot.

A szem rosacea tüneteinek enyhítése

Az első lépés a szem rosacea tüneteinek enyhítésében és a rosacea szem szövődményeinek megelőzésében az, hogy a tünetektől függően szemész vagy bőrgyógyász kezelését kérje.

Ha csak a szemnél jelentkezik a probléma, azt javaslom először szemorvoshoz" – javasolja Dr. Derick. harmoniqhealth.com "Ellenkező esetben a bőrgyógyászok jó kezdet. " Ha a szem rosacea tünetei súlyosak, mint például fényérzékenység, égő érzés és nagyon vörös szemek, még fontosabb, hogy gyorsan menjen el egy szemorvoshoz.

A jó hír az, hogy a szem rosacea egy egyszerű kezelési renddel kezelhető, és általában jól reagál a gyógyszeres kezelésre, és gyorsan kitisztul.

Az orális antibiotikumok, mint például a doxiciklin, jellemzően a választott kezelés a szem rosacea esetén," mondja Derick. Vényköteles szemcseppek is javasolhatók a szem rosacea tüneteinek enyhítésére.

Vannak más lépések is, amelyeket megtehet annak érdekében, hogy a szem rosacea megszűnjön, és enyhítse a kellemetlen érzéseket, miközben várja a gyógyszer hatását. A szem gondos tisztítási rutinja enyhítheti a tüneteket. Naponta többször meg kell tennie:

Használjon meleg borogatást a szemére néhány percig, hogy enyhítse a kellemetlen érzéseket. Mossa meg a szemet gyengéd tisztítószerrel, például sok vízzel hígított kis babasamponnal vagy speciális szemhéjra szánt termékkel. Enyhén dörzsölje át a szemhéjakat a tisztítószerrel, hogy megtisztítsa és eltávolítsa a kéregképződést. Öblítse le a tisztítószert vízzel.

Bár nem számíthat arra, hogy a szem irritációja összefügg az arc tüneteivel, például a bőrpírral, valószínű, hogy a kettő ugyanannak a problémának a része. Ha ezeket a tüneteket észleli a rosacea szem érintettségében, haladéktalanul keresse fel szemészét vagy bőrgyógyászát a diagnózis és a kezelés érdekében, hogy megelőzze a további problémákat.

Iratkozzon fel Egészséges Bőr Hírlevelünkre!

A legújabb a rosaceában

7 dolog, amit a strandtáskájába csomagolhat, ha rosaceát kezel

A napsütés az egyik fő oka a fellángolásoknak, de ez nem jelenti azt, hogy a nyarat bent kell töltenie. Így készülhet fel rá. . .

Írta: Moira Lawler 2019. július 31

9 legjobb rosacea kiváltó ok és hogyan lehet megszelídíteni őket

2017. november 15-ig

5 természetes gyógymód rosacea ellen

2017. november 15-ig

Hogyan győzzük le a rosaceát

2017. november 14-ig

Vörös az arcod a rosacea miatt?

Vannak gyakorlati lépések, amelyek segíthetnek a bőr állapotának és tüneteinek szabályozásában.

Írta: Dr. Sanjay Gupta 2016. március 1

A rosacea megszelídítése télen

A zord téli időjárás kiválthatja a rosacea fellángolását, de ha ragaszkodunk a gyógyszerekhez és előre tervezünk, akkor a bőrünk kordában lesz.

Írta: Madeline R. Vann, MPH, 2014. január 17

Hogyan csökkenthető a rosacea vörössége?

Zavarja a kipirult, foltos megjelenés? Próbálja ki ezeket a tippeket és trükköket az Everyday Health szakértői testületétől.

2011. május 19-ig

Hatékonyak a diéta és az alternatív kezelések rosacea esetén?

Ha rosaceája van, vannak olyan ételek, amelyeket érdemes enni vagy kerülni? És mi a helyzet az alternatív gyógymódokkal? Nézze meg, mit javasolnak a szakértők.

2011. május 19-ig

Biztonságos az alacsony dózisú Accutane kezelés rosacea kezelésére?

Ezt az ellentmondásos akne kezelést a rosacea kezelésére is használják. Megérik az előnyök a lehetséges egészségügyi kockázatokat?

2011. május 19-ig

Mik a rosacea antibiotikumokkal történő kezelésének előnyei és hátrányai?

Az antibiotikumok segíthetnek a rosacea tüneteinek kezelésében, de túl gyakori használatuk problémákhoz vezethet. A szakértők megvitatják az antibiotikumok használatának előnyeit és hátrányait.

2011. május 19-ig"

Bárki, aki rosaceában szenved, valószínűleg tudja, hogy vannak olyan kiváltó tényezők, amelyek ennek a súlyosbító bőrbetegségnek a fellángolását okozhatják – és az egyik leggyakoribb rosacea kiváltó tényező a hőség. “A hő növeli a test maghőmérsékletét, ami könnyebbé teszi a kipirulást, és rontja a rosaceát” – mondja Benjamin Barankin bőrgyógyász, a torontói Bőrgyógyászati ​​Központ orvosa.

Az első lépés a hő rosaceájára gyakorolt ​​hatásának szabályozásában az, hogy testét hűvösen tartsa a ruházat kiválasztásával és a környezet megfigyelésével. Dr. Barankin azt tanácsolja pácienseinek, hogy kerüljék a forró italok fogyasztását és a forró zuhanyozást, és ventilátor használatával hűsítsék magukat edzés közben.

Íme a hőhatások eloszlatásának sajátosságai:

Öltözz rétegesen. A rétegek viselése azt jelenti, hogy eltávolíthatja a külső rétegeket, ha túl melegnek érzi magát. Ne feledje, hogy a könnyű, bő szabású ruhák hűsítik meg a leghatékonyabban. Szükség szerint használjon ventilátorokat. A fülledt vagy rosszul szellőző helyiségekben a gyengéd ventilátorok jó módja annak, hogy hűvös maradjon. Irányítsd a klímát. Miután rájött, hogy melyik hőmérsékleti szint váltja ki a rosaceát, tartsa a belső környezet hőmérsékletét valamivel ez alatt. Kerülje a gőzt. A szaunák, pezsgőfürdők, forró zuhanyok és meleg konyhák gőznek teszik ki, ami túlmelegítheti a bőrt. Csak nyugi. Szánjon időt a bőrével érintkezésbe kerülő tárgyak, például a hidratálókrém és a párna lehűtésére. A bőrápoló termékeket a hűtőszekrényben tárolhatja, a személyes tárgyakat, például a párnahuzatokat pedig egy tiszta zacskóba helyezheti egy rövid időre a fagyasztóba, hogy lehűljenek lefekvés előtt.

Napvédelmi stratégiák

Bőrének napsugárzás elleni védelme együtt jár a meleg körülmények elkerülésével. „A napsugárzás csökkentése segít megelőzni a rosacea súlyosbodását vagy fellángolását” – mondja Barankin. „A ruházat és a napsugárzás kerülése jobb, mint a fényvédők. ”

Íme a módszerek a napsugárzás bőrre gyakorolt ​​hatásának csökkentésére:

Lehetőség szerint kerülje a napfényt. Csökkentse a közvetlen napfénynek való kitettséget azáltal, hogy bent marad, különösen a 10 órás csúcsidőben. m. 4 p-ig. m. ; ha kint vagy, ülj az árnyékba. Használjon fényvédőt. „A fényvédők helyett a titán-dioxidot vagy cink-oxidot tartalmazó fényvédők a legjobbak” – mondja Barankin. Keressen olyan termékeket, amelyek SPF 30-as vagy nagyobb értékűek. Ügyeljen arra, hogy 30 perccel azelőtt vigye fel a fényvédőt, hogy kimenne a szabadba, és gyakran alkalmazza újra, ha izzad vagy úszik. Beszéljen orvosával, ha olyan konkrét termékre van szüksége, amely nem súlyosbítja a bőrt. Öltözz megfelelően. Viseljen széles karimájú kalapot és védő, hosszú ujjú inget és nadrágot, amikor kint tartózkodik. Védje a szemét. Viseljen napszemüveget, amely kiszűri az UVA és UVB sugarakat is.

Rosacea lehűtési stratégiák

Ha túlmelegszik, vagy úgy érzi, hogy kezd kipirulni, azonnal tegyen lépéseket a lehűlés érdekében. Ha tudja, hogy olyan helyzetbe kerül, hogy túlmelegedhet, tervezze meg előre, hogy gyorsan le tudja vezetni a hőt.

Íme a rosacea lehűtési stratégiái, amelyeket érdemes kipróbálni:

Hűvös ruhák. Amint elkezdődik, azonnal csökkentse a hőt, és törölje át az arcát és a nyakát egy hideg, nedves ruhával. Az is nagyon megnyugtató lehet, ha hűvös ruhát visel a nyakában. Hordozható ventilátorok. Vigyen magával egy kis, akkumulátoros hordozható ventilátort a pénztárcájában vagy aktatáskájában, hogy létrehozza saját szellőjét. Hideg víz. Igyál vizet, és fújd be enyhén egy spray-palackból az azonnali megkönnyebbülés érdekében. Jég. A jégszívás vagy a jeges vízbe mártott izzasztószalagok viselése segít lehűlni. Hűvös zuhanyok. A teljes test lehűléséhez ugorjon be egy hűvös zuhany alá – de ne jéghideg, ami kiválthatja a hidegrázást.

Ha rosaceája van, meg kell akadályoznia a túlmelegedést. Ha készen áll a hűsítő trükkökre, az segít kontrollálni ezt a rosacea-kiváltót.

Iratkozzon fel Egészséges Bőr Hírlevelünkre!

A legújabb a rosaceában

7 dolog, amit a strandtáskájába csomagolhat, ha rosaceát kezel

A napsütés az egyik fő oka a fellángolásoknak, de ez nem jelenti azt, hogy a nyarat bent kell töltenie. Így készülhet fel rá. . .

Írta: Moira Lawler 2019. július 31

9 legjobb rosacea kiváltó ok és hogyan lehet megszelídíteni őket

2017. november 15-ig

5 természetes gyógymód rosacea ellen

2017. november 15-ig

Hogyan győzzük le a rosaceát

2017. november 14-ig

Vörös az arcod a rosacea miatt?

Vannak gyakorlati lépések, amelyek segíthetnek a bőr állapotának és tüneteinek szabályozásában.

Írta: Dr. Sanjay Gupta 2016. március 1

A rosacea megszelídítése télen

A zord téli időjárás kiválthatja a rosacea fellángolását, de ha ragaszkodunk a gyógyszerekhez és előre tervezünk, akkor a bőrünk kordában lesz.

Írta: Madeline R. Vann, MPH, 2014. január 17

Hogyan csökkenthető a rosacea vörössége?

Zavarja a kipirult, foltos megjelenés? Próbálja ki ezeket a tippeket és trükköket az Everyday Health szakértői testületétől.

2011. május 19-ig

Hatékonyak a diéta és az alternatív kezelések rosacea esetén?

Ha rosaceája van, vannak olyan ételek, amelyeket érdemes enni vagy kerülni? És mi a helyzet az alternatív gyógymódokkal? Nézze meg, mit javasolnak a szakértők.

2011. május 19-ig

Biztonságos az alacsony dózisú Accutane kezelés rosacea kezelésére?

Ezt az ellentmondásos akne kezelést a rosacea kezelésére is használják. Megérik az előnyök a lehetséges egészségügyi kockázatokat?

2011. május 19-ig

Mik a rosacea antibiotikumokkal történő kezelésének előnyei és hátrányai?

Az antibiotikumok segíthetnek a rosacea tüneteinek kezelésében, de túl gyakori használatuk problémákhoz vezethet. A szakértők megvitatják az antibiotikumok használatának előnyeit és hátrányait.

2011. május 19-ig"

Egy pohár bor (csak egy!) étkezés közben pozitív előnnyel járhat, ha 2-es típusú cukorbetegségben szenved. Jamie Grill/Corbis

2015. október 13., kedd

Egy izraeli kutatók által vezetett új tanulmány szerint egy napi pohár bor vacsora mellé szerény egészségügyi előnyökkel járhat a 2-es típusú cukorbetegek számára. Az eredmények egy ellentmondásos – és még mindig nem meggyőző – bizonyítékhalmazhoz vezetnek, amelyek alátámasztják a mérsékelt alkoholfogyasztás szív- és érrendszeri működésre gyakorolt ​​pozitív hatásait.

A tanulmány azt vizsgálta, hogy a napi borfogyasztás milyen hatással van a koleszterinszintre, a vércukorszintre és más egészségügyi markerekre 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél, akiknél az állapotuk miatt fokozott a szívbetegség kockázata. Az alkoholfogyasztás egyik leghosszabb, randomizált vizsgálatában 224, jól kontrollált cukorbetegségben szenvedő középkorú férfit és nőt bíztak meg azzal, hogy minden esti étkezéshez igyon meg egy pohár vörösbort, fehérbort vagy ásványvizet. éjszaka két évig. A résztvevők mindegyike alkoholabsztinens volt a beiratkozás előtt, és mindenkinek azt tanácsolták, hogy kövessen mediterrán étrendet.

A tanulmányban felhasznált bor mennyisége megfelel az egészségügyi szervezetek mértékletes ivásra vonatkozó irányelveinek, amelyek meghatározása szerint nem több, mint napi egy ital a nőknél, vagy két ital a férfiaknál. Egy ital 5 uncia bornak, 12 uncia sörnek vagy 1,5 uncia tömény italnak felel meg.

Azokhoz képest, akik vizet ittak, a vörösbort fogyasztó résztvevők deciliterenként 2 milligrammal (mg/dl) növelték a HDL-t, az úgynevezett jó koleszterint, és csökkentették az összkoleszterin/HDL arányt – a változások a szív- és érrendszeri állapot szerény javulását jelzik. Egészség. A magas HDL-szintről úgy gondolják, hogy védelmet nyújt a szívbetegségek és a szélütés ellen, bár a HDL-koleszterinszint emelésének előnyeit a közelmúltban megkérdőjelezték a szakértők.

شارك هذا المنشور مع الأصدقاء

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Comments are closed.

اذا كان لديك أي استفسار, لا تتردد بالتواصل معنا

2021 منصة ايكوم © جميع الحقوق محفوظة.

Shopping Basket